A hatékonyság és a teljesítménynövelés leggyorsabb eszköze a „Villám szundítás” vagy angolul „Power nap”! Az alváshiány enyhítésére is alkalmas módszerrel már 25 perc alatt tudsz átütő eredményt elérni.

Úgy érzed nem tudsz koncentrálni?

Keveset alszol, ezért rosszabb a teljesítményed, nehezen jönnek az eredmények, frusztrált és ingerlékeny vagy a munkahelyeden?

Rengeteg kávét és energia italt iszol, de egyáltalán nem használ, és csak vánszorogsz?

Szeretnél erre valamilyen megoldást, de eddig nem találtál?

Most megtaláltad a jó megoldást a hatékonyság és a teljesítmény növelésére

Mutatok egy hatékony, maximum 30 percet igénylő módszert, amivel könnyen csökkentheted az alvási deficitedet és javíthatod teljesítményedet.
Ha alkalmazod, visszatér az erőd, újra frissnek, pihentnek és hatékonynak fogod érezni magad, és nem kell hozzá több kávét meginnod!

Ez nem XXI. századi találmány, eleink évszázadokon keresztül alkalmazták, csak mi elfelejtettük megtanulni, átvenni tőlük. Itt az ideje, hogy felelevenítsük!

Gyerek koromban sokszor olvastam olyan háború előtti történetet, amelyben a banki tisztviselő délben bezárta a kirendeltséget, hazament, majd ebéd után ledőlt a dolgozó szobájában aludni. Amikor felkelt, visszament a bankba, és újult erővel folytatta a munkát kb. este hatig.

Valahogy sose tudtam 10-12 éves fejjel elképzelni, hogyan tud egy felnőtt ebéd után aludni. Az meg végképp nem fért a fejembe, hogyan lehet napközben haza menni egy munkahelyről.

Már tudom, hogy a mediterrán országokban ma is így dolgoznak bizonyos szektorokban.

És akkor jöjjön a hatékonyság és teljesítmény növelő módszer

Hallottál már a POWER NAP-ről, magyarul a „VILLÁM SZUNDÍTÁSRÓL”?

Nem? Nem csodálom! Én több, mint 20 éve alkalmazom hétvégente, de eddig nem tudtam, hogy ennek neve is van. Egy kliensem alvásproblémái miatt végzett kutatásom során találtam rá a leírásra.

Persze mondhatod, hogy ez a délutáni alvás nálad biztosan nem fog működni. Az a tapasztalatod, hogy amikor véletlenül hétvégén erre adod a fejed, mindig megbánod, mert kótyagosan, szédelegve, rosszabb állapotban kelsz fel, mint ahogyan lefeküdtél. Ezért Te biztosan nem fogsz élni a „Villám Szundítás” módszerével, meghagyod azt az óvodásoknak, vagy a nagypapáknak.

Nézzük, mi miatt érzed fáradtabbnak magad a délutáni ébredés után?

Azt biztosan tudod, hogy éjjeli alvásunk 4-5 alvási ciklusból, alvási fázisból áll, és ezek a ciklusok kb. 90-110 percig tartanak.

A „Villám szundítás” módszer azon alapul, hogy az első alvási ciklus 30. percétől egy mélyalvási fázisba kerülünk, melyből az ébredés már jelentős terhelést jelent a testünk számára.

Ahhoz, hogy a módszert sikeresen tudjuk alkalmazni 30 percnél rövidebb ideig tartó pihenést kell választanunk.

Én ezt úgy csinálom, hogy amikor lepihenek, beállítom a telefonomat, hogy 25 perc múlva ébresszen. Amikor letelt az idő, és megszólal az „ébresztő”, nem nyomok szundi gombot, hanem AZONNAL felkelek, és iszom egy pohár vizet. Ettől azonnal frissnek és pihentnek érzem magam.

Nagyon fontos, hogy ne csússz bele a 30 percen túli mélyebb alvási fázisba. Hidd el, ebben az esetben is igaz lesz az a mondás, hogy a kevesebb, több. Ha így alkalmazod a módszert, garantálom, hogy nem fogod kótyagosan érzeni magad ébredés után, hanem energetizáltan, frissen folytathatod a napi teendőidet. Akkor érzed magad fáradtabbnak, ha a mély alvási fázisból kell vissza találnod az ébrenlétbe, és ez – mint fentebb említettem – 30 perc és 90 perc között van.

 

regenerálódás hatékonyság növelés

A”Villám szundítás” hosszát egyénre kell szabni

Javaslom, próbáld ki, neked milyen hosszú szundítási sáv a megfelelő!

Én magamon azt tapasztaltam, hogy a 30 perc sok, a 20 perc kevés. Így lett az én szintidőm 25 perc.

Egy idős, távoli rokonomnak sokszor az 5-10 perc is elegendő volt a regenerálódáshoz. Ő nem is dőlt le ehhez, gyakran csak a fejét hatotta le az asztalra, de egy nap, akár 2x-3x is alkalmazta ezt a technikát.

 

Vannak már olyan irodaházak, munkahelyek, ahol csendes szobákat alakítottak ki a dolgozók napközbeni regenerálódásának támogatására.

Szerintem ezeken a helyeken a vezetők is tudják, hogy a „Villám szundítás” vagy angolul „Power nap” módszer csodákra képes.

Próbáld ki, élj vele akár hétvégén, akár home office-ban ebédidőben, vagy a munkahelyi csendes szobában!

Növeld a hatékonyságodat, javítsd a teljesítményedet, pihenj gyorsan és eredményesen.

Ha a módszer ellenére úgy érzed, hogy nem tudsz feltöltődni, regenerálódni, pihenni, vagy ha sokat rágódsz bizonyos témákon, amik frusztrálnak, keress meg, és nézzünk rá együtt, mi okozhatja ezt!

Írj emailt, vagy hívj telefonon, hogy egyeztessünk időpontot!