Gál Andrea

Tudatos munkavállalókat inspirálok, hogy az önismereten keresztül rátaláljanak önmaguk legjobb verziójára.

Segítek úrrá lenni a fejekben és a lelkekben lévő káoszon.
Támogatlak, hogy megtaláld saját megoldásodat!

Ki vagyok én?

30+ éve dolgozom a pénzügyi világban, azon belül is a bankszektorban. Voltam beosztott, voltam vezető, az elmúlt közel 15 évben banki IT tanácsadóként és projektmenedzserként igyekszem lépést tartani a szakmám kihívásaival. A szakmám és a pozícióm megköveteli tőlem, hogy folyamatosan tanuljak és lépéselőnyömet megtartsam.

Nagyon fontosak számomra az emberi kapcsolatok, a hiteles, korrekt kommunikáció pedig mindennek az alapja. Szeretek az emberekkel beszélgetni, feléjük fordulni, megismerni őket, örömeiket, nehézségeiket meghallgatni. Hiszem, hogy a problémák az egymásra figyeléssel, a személyes kapcsolatok erősítésével könnyebben megoldhatók.

Ezért szereztem diplomát mentálhigiénés szakemberként, és ezért hoztam létre saját mentálhigiénés praxisomat a ‘Személyes minőség 9-től 5-ig’-et.

Munkám során a személyközpontúság és a kommunikáció az, amit a legfontosabbnak tartok, legyen szó akár egy projektben vagy  egy kliensem életében előkerülő problémáról. Mindkét esetben a megoldáshoz a jól megválasztott kommunikáció és a másik szereplő szempontjainak megismerése, feltárása vezet el. Hiszem, hogy az odafordulás a másik emberhez, az álláspontjának a meghallgatása kinyitja azokat a csatornákat, amelyeken keresztül beömlik a megoldás, és kimosódik a bizonytalanságból eredő gyötrelem.

Az utóbbi években tovább erősödött bennem a meghallgatás, szemlélődés, ráhangolódás képessége, melyet a mentálhigiénés képzés szakmailag még tovább mélyített.

Ezt a képességemet, valamint az üzleti életben szerzett munkavállalói és vezetői tapasztalatomat kínálom most a munkában kiégett, támogatót kereső, lelki egyensúlyt helyreállítani vágyók szolgálatába.

Gál Andrea mentálhigiénés szakember
Személyes minőség mentálhigiénés segítő beszélgetés

Személyes hitvallásom

Az elégedettséghez – hitem és tapasztalatom szerint – a személyes minőségen keresztül vezet az út.

Ennek az útnak a bejáráshoz ajánlok támogatást, és kísérem azokat, akik tenni akarnak saját személyes jóllétükért.

Célom, hogy a felmerülő problémáidra megtaláld a saját megoldásodat, a saját utadat,
ha aktívan akarsz részese lenni személyes munkahelyi jól-lét programodnak.

Ha jól érzed magad a munkahelyeden, a magánéleted is kiegyensúlyozottabb, a mentális (lelki) egészséged pedig a testi (fizikai) egészséged meghatározója.

Személyes minőség mentálhigiénés segítő beszélgetés

Miért lettem mentálhigiénés szakember?

Imádok beszélgetni.

És persze beszélni is.

Érdekelnek az emberek. A történetük, a személyiségük, a családjuk, a szüleik, gyerekeik. Minden mondat, amit elmondanak magukról egy új és érdekes darabka nekem a róluk összeálló mozaikhoz. Tanulok mindenkitől valamit, hozzá tesznek a személyemhez a kapcsolódásukkal, az általuk megszerzett tapasztalataimmal. Fiatalabb koromban kezdett érdekelni a pszichológia tudománya, elképesztően vágytam arra, hogy a tudományos részét megismerjem az emberi léleknek. Azt gondoltam, hogy pszichológusként mindent tudni lehet az emberről, a belsőjében, lelkében működő mechanizmusokról, a gondolatairól, cselekedeteiről. Hihetetlenül vonzott, hogy megtudjak mindent az emberi lélekről.
A soft skill tréningek kedvelője voltam, amit eleinte főként pszichológiai végzettséggel rendelkezők tartottak. Minden lehetőséget megragadtam az ilyen típusú fejlődésre, és aktív résztvevője voltam a megmozdulásoknak, figyeltem, tanultam, utána olvastam.

Egy ilyen tréning vezetett el odáig, hogy jelentkezzek a Károli Gáspár Református Egyetem Mentálhigiénés segítő szakember képzésére.

Mentálhigiénés szakemberként nem a múlt feltárása és átdolgozása a kompetenciám, hanem az itt és most, a jelenben megélt érzések felismerésének, megfogalmazásának támogatása. Mindezek segítségével a saját út és az egyéni megoldások megtalálásában kísérem klienseimet.

A kapcsolódást, támogatást, a feltétel és kritika nélküli elfogadást és az értő figyelmet nyújtom.

Gál Andrea mentálhigiénés szakember

Nincs kioktatás, és nincs ötletelés, hogy mit kéne tenned, csak az érzéseid felismerése, megélése, biztonságos környezetben tartása, a negatív érzések kieresztése történik meg.

Edit Eva Eger az Ajándék című könyvében azt írja, hogy „ […] a depresszió ellentéte a kifejezés.

Személyes minőség mentálhigiénés segítő beszélgetés

Ami kijön belőlünk, attól nem leszünk betegek, de ami bent marad, attól igen.”

(Edith Eva Eger)

Csatlakozz közösségi oldalaimhoz!

Ereszd ki a rossz érzéseket!

Ha szeretnéd,  megtapasztalni a kifejezést és elkerülni a bent maradást, gyere el, próbáld ki, milyen felszabadító érzés egy ilyen ülés során kiereszteni magadból a rossz érzéseket!

Írj emailt, vagy messenger üzenetet, de akár telefonon is egyezthetünk időpontot!

Gál Andrea mentálhigiénés szakember